Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Albatros Software Srl
Membru Gratuit
5 stars: Exceptional 5.00 din 4 pareri
Site web
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Site-ul web de prezentare este privit, de obicei, ca fiind o metoda de promovare, ceva ce are legatura cu reclama si foarte des il gasesc alocat in sarcina departamentului de vanzari.

Ba, mai mult decat atat, primesc foarte des solicitari de realizare a unui website in care se "impaneaza" foarte multe produse, fara a se tine cont de faptul ca acel site nu va fi suficient de cunoscut in primul an de aparitie pentru a asigura vanzari suficiente. Rezultatul este un magazin online mai scump decat un site de prezentare, care nu se poate sustine din vanzari si care necesita un buget de promovare suplimentar.

Adevarul este ca un site web este mult mai apropiat de zona de PR, de brand, decat de zona de vanzari. Vanzarile sunt, de fapt, un rezultat al imaginii profesioniste afisate pe ecranul potentialilor clienti din online. Site-ul ne ajuta sa tinem legatura cu publicul larg, iar profesionalismul creatorilor respectivului site face ca imaginea organizatiei respective sa devina tot mai cunoscuta, devenind, intr-un final, un brand.

Daca bugetul nu este nici o problema, atunci realizarea unui site de prezentare legat cu un magazin virtual promovat bine poate fi un proiect eficient, dar realitatea de zi-cu-zi este ca, in marea majoritate a cazurilor, nu exista un buget suficient. In astfel de situatii vad o alta abordare a problemei.

Avand in vedere faptul ca in prezent, indiferent daca are scop comercial sau nu, o entitate care nu are prezenta online pierde foarte multe oportunitati de comunicare, in special, orice intarziere in realizarea unui website creeaza un handicap de comunicare major. Daca ceilalti jucatori din piata nu au acest handicap, competitia devine tot mai nefavorabila pentru cei neinteresati de existenta unui site.

O solutie acceptabila este crearea unui site de prezentare prin care sa putem tine legatura cu potentialii clienti, o imagine online corecta si echilibrata prin care sa castigam in mod organic cat mai multi urmaritori, apoi, legat de acest site construim un magazin virtual. In acest fel banii cheltuiti cu o eficienta discutabila pe un proiect mare, cu multe puncte nevralgice, apoi pe o campanie de promovare la fel de discutabila, ii putem investi cu riscuri mult diminuate si usor de administrat, iar rezultatele vor fi mai apropiate de asteptarile initiale, iar bugetul poate fi mult mai echilibrat.
Din Gura in Gura